Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 De locatie waar het onderzoek plaatsvindt hangt in hoge mate samen met  de betreffende aanvrager. Voor de forensische rapportage betekent dit veelal op locatie (NIFP) of  in het huis van bewaring maar op verzoek worden ook bezoeken aan huis gebracht of in andersoortige instellingen , bijvoorbeeld tbs klinieken door het gehele land.

Een verzekeringsgeneeskundige rapportage vindt doorgaans plaats ten kantore van de betreffende verzekeringsmaatschappij of bij de betrokkene thuis.

In alle gevallen wordt de verdere  afhandeling geheel door ons verzorgd dus inclusief het  maken van een afspraak met betrokkene, het aanvragen van aanvullende informatie dan wel contacten met de huisarts of de behandelende sector.

In vrijwel alle gevallen wordt de rapportage binnen twee weken na het zien van de betreffende persoon afgerond en opgestuurd, per post of indien gewenst per fax of e-mail.

Zowel de verzekeringsgeneeskundige rapportages als de forensische   voldoen aan de vastgestelde richtlijnen opgesteld door de beroepsvereniging (Nederlandse vereniging voor psychiatrie)  respectievelijk conform het landelijke  geldende Format waar het de Pro Justitia rapportage betreft.

Tarieven.

Verzekeringsgeneeskundige rapportage:

Er geldt een uniform uurtarief van € 110 per uur. In de praktijk blijkt de gemiddelde verzekeringsgeneeskundige rapportage  ongeveer 7 uur in beslag te nemen. Bijkomend voordeel is dat er geen BTW is verschuldigd zodat het hier gaat om netto bedragen.

Forensische rapportage:

Vooor de forensische (contra) expertise gelden de officiële uurtarieven en kilometervergoedingen zoals vastgesteld door het Ministerie van Justitie.Ook hierbij is geen BTW verschuldigd.